Premiu pentru curaj in jurnalism WAZ-IFJ Prize for Courage in Journalism si Federatia Internationala a Jurnalistilor promoveaza curajul in jurnalism acordand un nou premiu. Noua distinctie rasplateste curajul si profesionalismul in domeniul jurnalismului impotriva intimidarii si presiunilor exercitate impotriva jurnalistilor care relateaza pe probleme de coruptie si abuz al puterii.
Prezentari de universitati americane la Fulbright Educational Advising Center Vino pe 10, 11 si 12 noiembrie sa afli de la directorii departamentelor de admitere cum poti deveni student la unele dintre cele mai importante universitati din America.
Future Shorts lanseaza competitia de scurt metraje romanesti Future Shorts, cel mai mare festival international de scurt metraje, adus in Romania de Asociatia ORICUM si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone Romania, lanseaza cineastilor o noua provocare: o competitie de scurt metraje.
Prezentare Open University la British Council Vino miercuri, 5 Noiembrie 2008 la o intalnire cu The Open University! In cadrul  "Open Event" vei avea posibilitatea sa discuti cu reprezentantii The Open University si sa afli mai multe despre cursurile oferite (peste 600) in diferite domenii: Arte, Limbi straine, Stiinte sociale, Sanatate si Asistenta sociala, Educatie, Drept, Management si afaceri, Matematici, Calculatoare/Cibernetica, Stiinte exacte, Tehnologie.  
Granturi de calatorie pentru tineri "zis Foundation for Travel Grants" din Salem, Germania, ofera tinerilor de orice nationalitate granturi de calatorie in valoare de 600 euro pentru organizarea unei vizite de studiu intr-o alta tara. Tara de destinatie si tema de studiu sunt la alegerea participantului.
"Future World Leaders" Summit-ul "Future World Leaders"  va avea loc in perioada 19-25 iulie 2009. Programul este destinat tinerilor cu varste intre 16 si 19 ani, pasionati de Relatii Internationale. Participantii se vor bucura de admitere prioritara la universitatile din Statele Unite ale Americii.
Video: Un nou tip de teatru capteaza atentia tinerilor: improvizatia Cativa actori bucuresteni au ales sa practice un alt tip de teatru: improvizatia. In fiecare marti seara, publicul devine personajul principal, comanda scenetele si replicile si chiar urca pe scena sa dea viata personajelor. Nu exista scenarii predefinite, iar gradul de interactiune este maxim.
Competitie Soros - Fenomenul migratiei in Romania Fundatia Soros primeste - pana la 30 octombrie 2008 - inscrieri pentru competitia de lucrari Soros Romania Fellows cu tema „Fenomenul migratiei in Romania”. Competitia face parte din programul Open Society Fellows Romania: programul pentru absolventi.
Concurs jurnalistic: Pentru diversitate impotriva discriminarii Concursul „Pentru diversitate. Impotriva discriminarii”! se adreseaza jurnalistilor care scriu articole privind discriminarea si diversitatea in presa scrisa sau online.
Luni incepe Studentiada 2008 Festivalul national Studentiada 2008 va avea loc in perioada 27 octombrie - 2 noiembrie. In cadrul evenimentului, studentii vor beneficia gratis de concerte, expozitii de pictura, diagrama zodiacala, seri studentesti cu chitara si multe altele.
Sting vine la Bucuresti in februarie Sting va ajunge anul viitor in Romania, pentru a sustine un concert pe 10 februarie, la Sala Palatului din Bucuresti. Spectacolul este inclus in turneul de promovare a celui mai recent proiect al artistului, “Songs from the Labyrinth”, inregistrat alaturi de celebrul muzician bosniac Edin Karamazov, maestru al lautei si fost elev al dirijorului roman Sergiu Celibidache
Lansarea concursului video "Democracy is...". Premiul: o excursie la Hollywood, New York, Washington DC Competitia „DEMOCRACY VIDEO CHALLENGE” invita tinerii, sustinatorii valorilor democratice, producatorii de film si publicul larg sa creeze scurt metraje care sa continue ideea „Democratia este …” si sa le incarce pe YouTube. Participantii la concurs trebuie sa aiba cel putin 18 ani, sa creeze un film (documentar, de fictiune, actiune, animatie) care sa nu depaseasca 3 minute, sa fie in limba engleza sau sa fie subtitrat in limba engleza si sa-l incarce pe YouTube
Paul van Dyk a concertat pentru cei care simt trance Pe vreme buna, pe vant sau pe ploaie, Arenele Romane sunt locatia preferata de mai toti organizatorii de evenimente cu substrat electronic. Chiar daca este octombrie, cei de la The Mission, au ales locatia mai sus amintita drept gazda pentru noaptea pe care Paul van Dyk a dedicat-o fanilor romani.
Oportunitati burse in Germania si un iPod Deutsche Welle si Centrul pentru Studii in Germania (DAAD) invita pe cei interesati sa afle mai multe despre Germania, inclusiv despre oportunitatile de studiu acolo, in str. Pitar Mos, Universitatea Bucuresti, Catedra de limbi germanice. E si un premiu in joc, un iPod.
Concurs pentru ocuparea a 10 posturi diplomatice Ministerul Afacerilor Externe organizeaza un concurs pentru ocuparea a 10 posturi diplomatice vacante din Centrala MAE. Concursul se desfasoara in perioada octombrie-noiembrie 2008 si este deschis candidatilor cu studii superioare.
British Council deschide o noua sesiune de toamna a clubului BritTeen BritTeen, clubul organizat de British Council pentru tinerii din Romania, incepe o noua sesiune de activitati, sambata, 11 Octombrie. Clubul se organizeaza atat in Bucuresti, cat si in orase din tara precum Constanta, Brasov, Cluj si Iasi, obiectivul principal al acestui program fiind sa-i ajute pe copiii si adolescentii din clasele III-XII sa interactioneze in limba engleza si sa-si dezvolte astfel abilitatile personale si sociale.
Targul Angajatori de Top se extinde la nivel national 250 de companii de top si-au anuntat prezenta la editia de toamna a celui mai mare targ de cariera din Romania, Angajatori de Top. Cu trei editii ce vor avea loc in octombrie si noiembrie in Iasi, Bucuresti si Timisoara, targul se anunta a fi cel mai mare eveniment de cariera pentru tinerii profesionisti, la care sunt asteptate peste 20.000 de persoane cu pana la 7 ani de experienta.
Concurs de proiecte pentru tinerii antreprenori/cercetatori. Premii: 3.000 euro locul I, 1.500 euro locurile 2 si 3 Tinerii antreprenori si/sau cercetatori din Romania pot patricipa la un concurs european de proiecte. La editia de anul trecut, un cercetator roman a ajuns in finala concursului, cu un proiect in domeniul biotehnologiei. Termen limita de depunere a dosarelor: 14 ianuarie 2009. Premiile: 3.000€ pentru locul I si cate 1.500€ pentru locurile 2 si 3.
Concerte si cluburi ce merita vazute in octombrie Daca diminetile vor fi pline de cursuri si seminarii, noptile de weekend se anunta pline de evenimente electro care te vor scoate cu siguranta afara din casa. Primul weekend din octombrie ii are ca protagonisti pe israelianul Shlomi Aber in deschiderea caruia va mixa Livio.
Universitati si scoli de top prezente in Bucuresti la targul "QS World Grad School Tour" Portalurile Postuniversitar.ro si GraduateJobs.ro prezinta o noua oportunitate destinata tinerilor absolventi, care va avea loc pe 18 octombrie la Hotel Intercontinental: "QS World Grad School Tour".

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie