Doar 8% din forta de munca a Romaniei are studii superioare Romania are foarte multe de recuperat in ceea ce priveste sistemul de invatamant superior, este de parere Paul Serban Agachi, prorector in cadrul Universitatii Babes-Bolyai. "In acest moment doar 8% din forta de munca a Romaniei are studii superioare, fata de media de 20% din Europa si 30% media din Statele Unite ale Americii". A doua zi a Congresului Vocational HR Vocational School a deschis discutii dureroase legate de sistemul de invatamant din Romania, de comportamentul angajatilor si al marilor companii, de investitiile in personal si rolul programelor de instruire.
Pregatirea angajatilor incepe in facultate si trebuie sa continue la locul de munca Reusita unei organizatii depinde de nivelul de pregatire al angajatilor si de atentia pe care managerii o acorda calitatii. In acelasi timp, educatia angajatilor este strans legata mai intai de sistemul de invatamant si, apoi, de training-urile si programele de formare care ar trebui sa continue la locul de munca.
Femeile sunt cel mai mare dusman al lor Femeile de afaceri sunt cel mai mare dusman al lor la locul de munca, arata un studiu efectuat la nivel international. Sunt cele care nu stiu sa se promoveze si sa creeze relatii la locul de munca comparativ cu barbatii.
Jurnal de blog: "Cum sa (nu) ratezi un interviu" Nu e nevoie sa fii expert in Resurse Umane sau sa ai studii in domeniu ca sa iti faci o idee despre care sunt asteptarile angajatorului de la candidatii pentru un job. Experienta este mama invatarii si, dupa ce a fost la "capatul care aproba sau respinge un candidat", un blogger explica detaliile la care trebuie sa fii atent atunci cand te prezinti la un interviu.
Microsoft cauta IT-sti Microsoft Romania cauta specialisti IT cunoscatori a doua limbi straine. "Pentru multi tineri, o cariera in Microsoft reprezinta un vis, lucru ce ne ajuta foarte mult atunci cand cautam oameni care sa ni se alature. Problema apare insa in momentul evaluarii competentei lingvistice a candidatilor, pe piata fiind putini specialisti IT care sa vorbeasca fluent a doua limba straina", a declarat Adina Bigas, specialist HR la Microsoft.
Joburi la Comisia Europeana Post temporar la Comisia Europeana cu deadline-ul pe 31 august si posturi vacante pentru Experti Nationali Secundari SNE. Dosarul de candidatura trebuie sa contina CV-ul european al aplicantului, care poate fi descarcat în limbile engleza, franceza sau germana de pe site-ul Comisiei Europene (http://www.cedefop.eu.int/transparency/cv.asp). Candidatii trebuie sa mentioneze directia generala, unitatea si pozitia pentru care aplica.
Cum scriem un CV de succes CV-ul face diferenta intre a castiga sau a pierde jobul ideal. Global Workplace ne invata cum sa ne construim un CV atractiv si o scrisoare de intentie eficienta. Nu degeaba se spune ca prima impresie conteaza. Un costum si o cravata, pantofii bine lustruiti si manichiura impecabila pot ajuta, insa ce se intampla atunci cand ne bazam pe niste foi de hartie? Ele reprezinta CV-ul nostru si contin viata noastra profesionala si trecutul nostru academic.
Cum te vinzi: cinci lectii de la Louise Mowbray De multe ori atunci cand vrem sa gasim un nou job prietenii, rudele, psihologii ne spun:"Trebuie sa stii sa te vinzi!" Ce inseamna, de fapt, a te vinde si care este reteta succesului a incercat sa afle un ziarist al publicatiei britanice The Independent, in discutia lui cu Louise Mowbray, expert in dezvoltare personala.
Al Pacino ne-a invatat sa comunicam mai mult decat orice manual Scoala filmelor ruleaza la HotNews Student. Filmele plac multora, tot felul de filme, in functie de gusturi, filme politiste, de actiune, thrillere, comedii. Invatam ceva din ele? Ion Cosmovici, psiholog, ne ajuta sa incercam. Posteaza lectia ta, desprinsa din filme, la finalul articolului. Povesteste care e filmul preferat si/sau ce te 'obsedeaza' din film.
Career Management: ce faci cu cariera ta?  Eu si cariera mea avem o relatie. La inceput ne-am salutat sfios, dar acum pot spune ca ne construim impreuna relatia de ceva ani. Am avut suisuri si coborasuri, momente de implinire, blocaje si replieri. Ca in orice relatie, am invatat sa ne cunoastem, dar si sa evoluam impreuna.
O treime dintre studentii Universitatii Bucuresti au un job O treime dintre studentii Universitatii Bucuresti lucreaza, arata un studiu al Team Work, in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1000 de studenti, cu privire la perioada 2005-2006.
Angajatorii cer experienta. Studentii stiu sa o dobandeasca Majoritatea angajatorilor au rezerve in privinta aptitudinilor practice pe care  le formeaza facultatea, motiv care i-a deteminat pe studenti sa initieze proiecte si sa aplice la burse si internship-uri.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie