Paula Apreutesei: "Iti trebuie foarte putin, la un moment dat, ca sa iti implinesti un vis" De 33 de ani se ocupa de tehnologia informatiei si de 12 ani lucreaza pentru compania lui Bill Gates. Paula Apreutesei, Business Strategy Manager la Microsoft Romania, povesteste pentru HotNews Student, cum a trecut de la cercetare la presa de specialitate si, apoi, la proiecte de responsabilitate sociala si cum se imparte intre job, familie si "al treilea loc". Despre criza, numai de bine: oamenii vor avea mereu nevoie de tehnologie.
VIDEO AUDIO Sociologul Dumitru Sandu a discutat online despre plagiat, transparenta si integritate in mediul universitar Acum cateva zile, profesorul universitar Dumitru Sandu, unul dintre cei mai importanti sociologi romani de astazi, a adresat Ministerului Educatiei un "Apel", semnat de alti 50 de universitari. Printre altele, in document se propun masuri pentru stoparea plagiatului favorizat institutional si descurajarea practicilor negative de tip "aranjament prin comisii de contestatii". Profesorul Dumitru Sandu a discutat online cu cititorii HotNews.ro joi, la ora 13:00, despre continutul acestui apel.Intalnirea s-a incheiatIntrati in articol pentru a vedea raspunsurile invitatuluiDescarcati Apelul pentru integritate si performanta in atestarea universitara
Marius Persinaru, CEO Xerox: Criza asta nu e la fel de grea ca cea din 1929. Cred ca sunt si oportunitati HotNews Student incepe o serie de interviuri prin LinkedIn cu manageri de top, reprezentanti din mediul economic, artisti, conectati la tehnologie. Premiza de la care pleaca HotNews Student in acest demers: contactandu-i direct, prin LinkedIn, incercam sa-i facem sa vorbeasca firesc, fara tot arsenalul de PR care intervine, firesc, in comunicarea la un asemenea nivel. Unul dintre primii CEO care au raspuns invitatiei noastre este Marius Persinaru, CEO Xerox Romania si Republica Moldova.
Se pot feri de criza economica viitorii absolventi? Silviu Negut, Decanul Facultatii REI (ASE) a discutat online cu cititorii HotNews.ro Companiile anunta aproape zilnic concedieri si, pentru 2009, se estimeaza cateva milioane de someri in tarile UE. Tot in 2009, cateva zeci de mii de studenti isi vor incheia studiile, in Romania, si se vor trezi intr-un mediu lovit in plin de criza economica. Ce solutii au viitorii absolventi? Silviu Negut, decanul Facultatii de Relatii Economice Internationale, a raspuns cititorilor HotNews.ro/ EurActiv.ro la intrebari pe aceasta tema, precum si pe alte teme - spre exemplu, efectele schimbarilor climatice si cat de realizabile mai sunt investitiile de mediu in contextul financiar actual.Intalnirea s-a incheiat.Intra in articol pentru a vedea raspunsurile invitatului.
Forum de discutii: "Mai e cineva care a regretat ca a plecat cu Erasmus?" Intrebarea pusa de o tanara plecata la Facultatea de Drept din Nancy a generat dezbateri serioase pe grupul de discutii al studentilor cu bursa in strainatate, Romstudyabroad. "Chiar e o intrebare serioasa...a mai regretat cineva ca a plecat la studii in strainatate? Sunt de 3 saptamani si am o bursa pe un an de zile. Sistemul e total diferit de al nostru, din tara. Nu cred ca voi lua prea multe examene", a explicat tanara, cerand sfatul celor care au avut o astfel de experienta.
Sorin Victor Roman: Este necesara o abordare diferita in lucrul cu tinerii pentru a-i mentine activi si interesati Voluntariatul te introduce in culturi noi si iti prezinta oameni noi, in timp ce tu castigi o experienta valoroasa. In Romania, exista destul de putine programe de voluntariat si interes redus pentru subiect. Sorin Victor Roman este coordonatorul proiectului ‘Cultural clusters – to be discovered’, un proiect de tineret ce presupune implicarea unui numar de 52 de voluntari europeni din 17 state. Proiectul a fost nominalizat la Bruxelles din partea Romaniei pentru premiul de cel mai bun proiect al Tineretului in Actiune.
Sid Jacobson: Romanii au anumite limite in mentalitate, dar nu e ceva neobisnuit, toate culturile au Sid Jacobson, specialist in psihoterapie si tehnici de comunicare, vrea sa faca lumea un loc mai bun si nu se fereste sa admita ca e un utopist. Crede ca oamenii sunt la fel si trebuie sa invete sa isi coordoneze activitatile cu cele ale semenilor lor, ca individualismul nu trebuie sa insemne indiferenta si pariaza pe Barack Obama, ca viitor presedinte al Statelor Unite ale Americii.
De ce nu sunt recunoscute diplomele obtinute in strainatate? Subiectul intoarcerii acasa a tinerilor plecati la studii in strainatate reprezinta un punct nevralgic. Multora dintre ei, statul romanul nu le recunoaste diplomele obtinute in vest din cauza necorelarii legislatiei romanesti cu cea comunitara. "Cum e sa te intorci in tara si sa nu ti se recunoasca studiile" reprezinta un topic fierbinte pe grupul Romstudyabroad.
Ochii care nu se vad se uita? Momentul intrarii la facultate nu inseamna doar ruptura de familie, ci si de stilul de viata pe care l-ai avut pana atunci si, poate, de persoane de care te-ai atasat si care raman acasa. Ce faci cu iubitul/iubita care merge in alt oras la facultate sau ramane acasa? Functioneaza relatiile la distanta sau sunt condamnate din start? HotNews a descoperit cateva din povestile oamenilor care au reusit, pana acum, dar si cateva povesti ale celor mai putin norocosi care n-au rezistat.
Interviu cu filologul Rodica Zafiu despre cuvinte la moda, snobism si clisee Limba reflecta preocuparile, cultura si metehnele lumii noastre rapide si superficiale. Ascultand cum se vorbeste, citind cum se scrie, filologul este cel care ne dumireste mai bine pe ce lume ne aflam. Cititi un interviu cu Rodica Zafiu, profesor la Facultatea de Litere, despre cateva cuvinte la moda, snobism si clisee. Toate intrebarile adresate au fost preluate din comentariile cititorilor Hotnews.roVa invitam sa deschideti noi dezbateri si si sa ne propuneti noi teme de interviuri pe Forum

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie