Maria Mateescu, unul din organizatorii IasiMUN: Cel mai important lucru este ca elevii sa constientizeze si sa cunoasca problemele care sunt in lume si incercam sa-i stimulam sa se gandeasca cum ar putea sa rezolve aceste probleme Model United Nations este o simulare academica a ceea ce se intampla in cadrul Natiunilor Unite, o conferinta organizata de elevi pentru elevi si studenti, la care se discuta diferite probleme ale lumii. Anul trecut elevii de la Colegiului National Emil Racovita au organizat o astfel de simulare la Iasi. Aceste conferinte au loc peste tot in lume si sunt organizate de elevi care doresc sa cunoasca si sa inteleaga lumea si problemele ei cu dorinta de a ajuta la rezolvarea lor. CampusNews a stat de vorba cu Maria Mateescu, eleva in clasa a X-a, unul dintre organizatorii conferintei IasiMUN despre scopul conferintei de anul acesta si utilitatea unui astfel de eveniment.
Masterand roman la Harvard: ​"Este inadmisibil ca, in 2010, intr-o tara din Uniunea Europeana precum Romania, se pot cumpara examene si diplome in sistemul universitar" A castigat o bursa Soros pentru a studia ultimii doi ani de liceu in Anglia. A absovit facultatea la Harvard si anul acesta a castigat bursa "Orizonturi Deschise" pentru a urma un master la aceeasi universitate americana. A lucrat doi ani la Banca Mondiala din Washington si doi ani si jumatate in consultanta economica si de management in Boston. Radu Tatucu vorbeste despre planurile sale de viitor si despre tinerii din Romania care au potentialul necesar pentru a schimba in bine tara.
Cercetator roman, castigatorul Robotdalen Scientific Award 2010: Am constatat ca a fi roman, departe de a fi un handicap, este mai degraba un avantaj. Romanii sunt o prezenta constanta in cercetarea academica si industriala "Am absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare. Specializarea mea a fost Automatica si Informatica Industriala, iar doctoratul l-am luat in Calculatoare la Universitatea Columbia din SUA" spune Matei Theodor Ciocarlie, castigatorul concursului international de cercetare stiintifica Robotdalen Scientific Award 2010 din Suedia.
​​VIDEO Boboc la London School of Economics: "Vreau sa fiu o persoana care invata cat de multe lucruri se poate despre ce ma inconjoara, despre ce sunt eu, despre oamenii de langa mine" Are 19 ani si tocmai a ajuns la Londra, unde timp de trei ani va studia Stiintele Managementului, la London School of Economics. A terminat Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi cu nota 10 la bacalaureat si sefa de promotie. A primit anul trecut premiul Elevul anului pentru proiectul ei de suflet, Science Week, despre care vorbeste intr-un interviu CampusNews. Anca Haraga crede ca e important pentru tineri sa-si dea seama ca ideile lor au valoare si ca ei au valoare, si asta incearca prin proiectele de voluntariat in care s-a implicat si-o sa se implice si de-acum inainte.Intra in articol pentru interviul video
Studenta la Universitatea din Pisa: "In comparatie cu profesorii din Romania, profesorii italieni isi castiga respectul, nu si-l impun" "Am ales sa studiez limba si literatura straina la Universitatea din Pisa pentru ca limbile straine au fost singurele materii care mi-au placut si la care m-am descurcat de cand eram mica. Am ales Pisa pentru ca m-a incantat ideea de a incepe o viata noua, intr-un loc nou. A contribuit foarte mult si faptul ca parintii mei deja locuiau in Pisa", spune Ingrid Ungureanu, o tanara studenta de 21 de ani, intr-un interviu CampusNews.
Studenta la Business Academy Copenhagen North: "Invatamantul din Danemarca este unul bazat pe practica, proiecte si experiente reale din lumea afacerilor" Antonia Draghici are 20 de ani, a terminat liceul Mihai Eminescu din Capitala si este studenta in anul II la Business Academy Copenhagen North. Antonia povesteste intr-un interviu CampusNews, despre experienta daneza, diferentele dintre sistemul educational romanesc si cel din Copenhaga si relatia deschisa cu profesorii.
Profesor din comisia de bacalaureat a Colegiului National Ion Creanga: "Daca vrem sa facem cu adevarat o transformare in bine a invatamantului trebuie sa terminam cu copiatul" Profesorul Laurentiu Dumitrescu preda limba si literatura romana la Colegiul National Ion Creanga din Capitala. A facut parte din comisia de bacalaureat anul acesta, sesiunea din vara. Intr-un interviu CampsNews, profesorul Dumitrescu vorbeste despre problemele unei generatii superficiale invatate sa treaca examenele copiind, despre procentul scazut de promovare la examenul de bacalaureat de anul acesta  si despre hotararea ministerului de a impune prin lege ca elevul prins copiind sa nu mai dea examenul decat peste 2 sesiuni.
Educatoare din sectorul 4 din Capitala: "Am observat ca parintilor le e foarte greu sa recunoasca public sau sa se uite in oglinda si sa spuna "Copilul meu are probleme!"  Ministerul Educatiei va dota gradinitele din cele 41 de judete si din Bucuresti cu papusi cu dizabilitati si de diferite rase. CampusNews a stat de vorba cu o educatoare din sectorul 4 din Capitala despre aceasta initiativa a ministerului si despre cum vor reactiona parintii si copiii.
Locuitor al Deltei: In Jurilovca au ramas aproximativ 100 de pescari; ceilalti fie lucreaza in constructii in Spania si Italia, fie lucreaza in pescuit sau piscicultura in Irlanda, Scotia si Canada Pana la 40 de ani le-a incercat pe toate: a fost bibliotecar, profesor de franceza, apoi de istorie, afacerist, cherhanagiu si, in cele din urma, barcagiu. S-a indragostit de lotca sau "parus", cum ii spun lipovenii, si viseaza sa le arate turistilor frumusetile Deltei din ambarcatiunea cu care, in urma cu 100 de ani, pescarii duceau peste la Odessa si Varna. Paul Condrat a povestit, pentru CampusNews.ro, cum a invatat sa navigheze, cum reusesc oamenii din Jurilovca sa-si pastreze traditiile si ce cauta turistii germani in satul din apropierea Gurii Portitei.
Fost student la Universitatea din Paris - 1 Panthéon-Sorbonne: "Romanii nu mai sunt profesionisti sau meseriasi, sunt "job-isti" Are 27 de ani si este de parere ca nu mai avem oameni politici, avem politicieni, la fel cum exista bisnitari si business-meni. Este consilier expert in politici de aparare, la Ministerul Apararii Nationale si vicepresedinte al Ligii Studentilor Romani din Strainatate. Si-a luat licenta in Stiinte Politice. A continuat cu Licence Maitre si Master 2 in Istoria Relatiilor Internationale la Universitatea din Paris - 1 Panthéon-Sorbonne. CampusNews a discutat cu Dragos Preda despre binomul public-privat din viata lui, despre importanta studiilor in strainatate si revenirea in tara, despre cat din ce ne invata teoria folosim in practica si despre presa din Romania si moravurile ei.
MBA in Barcelona: "Am invatat ca daca iti doresti cu adevarat ceva, nu trebuie sa te gandesti si sa te opresti la potentialele bariere"  "MBA-ul m-a facut sa ies din propria-mi zona de confort. Si am crescut", spune Tatiana Liliana Mitroi, studenta la un program de MBA din Barcelona. "Am invatat ca daca iti doresti cu adevarat ceva, nu trebuie sa te gandesti si sa te opresti la potentialele bariere. Exista solutii multiple pentru orice obstacol vei intalni. Important este sa vezi destinatia finala, sa crezi in ea si sa ti-o doresti foarte mult!"
​VIDEO Interviu Gabi Pascal, director Habitat for Humanity Comanesti: Certificatele pe care le eliberam voluntarilor au folosit celor care au aplicat la universitati internationale Gabi Pascal, director Habitat for Humanity Comanesti, invitat in redactia CampusNews, a discutat despre importanta si beneficiile voluntariatului. Poti citi in acest text ideile principale din materialul video atasat la final. Intre acestea, si un punct de vedere despre cadrul legal al voluntariatului in firme.
Doctorand la Cambridge: Experienta mea la facultatea din Romania nu a fost extraordinara.  Dar am avut cativa profesori, trei, pentru care a meritat Ma numesc Mircea Iliescu si studiez biologie antropologica - evolutia genelor, la Universitatea din Cambridge.  Din cei 6 ani petrecuti pana acum in Marea Britanie, primii doi ani am invatat in Edinburgh, iar de patru ani sunt in Cambridge. Recent am fost trimis in India pe o perioada de sase luni in care am facut cercetare pentru proiectul de doctorat.
VIDEO Interviu Simona Dan, de la Rogalski Grigoriu Public Relations: Angajatorii cauta profilul online al candidatului Am discutat in redactia CampusNews cu Simona Dan, de la Rogalski Grigoriu Public Relations, despre importanta construirii unei identitati online, atu la angajare pentru candidati. Poti citi in acest text ideile principale din materialul video atasat la final.
​VIDEO Interviu Cristina Alexandru - project manager Startups.ro Studentii pot incepe o afacere pentru ca au acces la o retea imensa de companii Am discutat in redactia CampusNews cu Cristina Alexandru - project manager Startups.ro, despre beneficiile inceperii unei afaceri in actualul context economic, avantajele de care poate beneficia un student care doreste sa faca primii pasi in business si evitarea mirajului numit facilitati oferite de statul roman.
​VIDEO (P) Daniela Chiriac, avocat: Studentul plecat cu o bursa in strainatate se maturizeaza, dobandeste principii clare si reguli stricte Experienta de studiu in strainatate ii atrage pe tot mai multi tineri datorita multiplelor avantaje ce decurg din contactul cu spatiul vestic. Am discutat in redactia Campus News cu avocatul ​Daniela Chiriac, angajata la Gilescu& Partners, despre formarea ei in limba germana in Romania, alaturi de experienta unei burse la o scoala de vara desfasurata la Bremen, unde a ajuns prin DAAD - Deutscher Akademischer Austausch Dienst.
VIDEO (P) Hanno Hoefer, vocea Nightlosers: E bine ca un tanar sa ia contact cu mediul universitar de afara, dar il sfatuiesc sa revina pentru oportunitatile pe care le are in Romania Hanno Hoefer, vocea principala a trupei Nightlosers, a discutat in redactia CampusNews despre noul album al formatiei, castigarea de public tanar gratie Facebook, granita dintre cinema si muzica in activitatile pe care le desfasoara, precum si despre studiile pe care le-a facut pentru cativa ani in Germania, imediat dupa Revolutie. Hanno a putut pune in paralel sistemele de educatie din Vest si cel romanesc, din ’92, si ne-a impartasit experienta sa. Dupa cativa ani de studii in Germania si le-a continuat pentru scurt timp la Cluj unde, din cauza precaritatii sistemului de invatamant, a renuntat.
VIDEO Ioan Panzaru, rectorul Universitatii din Bucuresti, despre minusurile Legii Educatiei Nationale Am discutat cu profesorul Ioan Panzaru, rectorul Universitatii din Bucuresti, despre noua Lege a Educatiei, despre schimbarile aduse de sistemul Bologna si reactia mediului universitar la acesta, importanta masteratului, dar si despre maniera in care sistemul de invatamant raspunde pietei muncii. De asemenea, profesorul Ioan Panzaru a explicat care sunt facultatile catre care se uita angajatorii in prezent.
VIDEO (P) Petru Luhan, europarlamentar: Recomand studentilor portalul Deutschland-Alumni pentru oportunitatile de studiu si job-uri (P)  Petru Luhan este un tanar europarlamentar roman de 33 de ani cu un CV impresionat, atat la nivel de studii, cat si profesional. CampusNews l-a invitat pe Petru Luhan la o discutie fara tenta politica, pentru a ne impartasi din experienta sa, acumulata si in cei 11 ani petrecuti la studiu si la munca in Germania, SUA si Australia.
VIDEO Pianistul new-yorkez Lucian Ban: In privinta jazz-ului, Romania inca este in afara circuitului "Lucrurile s-au schimbat in bine in Romania, dar nu exista sali medii, nu exista parteneriate intre Ministerul Culturii care sa colaboreze cu organizatori privati si sa faca lucruri la nivel mediu, si nu exista locatii", spune pianistul Lucian Ban intr-un interviu HotNews.ro. "Nu sunt decat doua cluburi care sunt foarte mici, si sali foarte mari. Asta ar schimba mult daca s-ar putea sa se puna putin de acord".

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie