Analiza Legii Educatiei Nationale (IV): Unde incepe si unde se termina autonomia universitara? Unde incepe si unde se termina autonomia universitara? Ce prerogative are managementul unei institutii de invatamant superior de stat si la ce decizii are dreptul proprietarul, adica statul? Prevederile noii legi a educatiei nationale au starnit discutii aprinse, asa incat este momentul sa incercam clarificarea unui concept important, autonomia universitara.
Analiza Legii Educatiei Nationale (III): Controlul calitatii, calcaiul lui Ahile Educatia este domeniul in care nimeni nu da socoteala de nimic. Daca in sistemul medical se mai intampla sa fie trasi la raspundere medici pentru malpraxis, in sistemul educational asa ceva nu exista. Rezultatele activitatii sunt cu abilitate mascate prin teze unice si examene de bacalaureat trucate, care ne arata procente de promovare mirobolante si derutante, cu diferente de 40 de puncte procentuale intre primul si ultimul judet.
Analiza Legii Educatiei Nationale (II): Reuseste noua lege sa separe graul de neghina, valoarea de impostura in invatamantul superior? Cea mai simpla caracterizare a situatiei actuale a invatamantului universitar se face prin sintagma “fabrici de diplome”. Nu exclud existenta unor insule de excelenta, care insa nu pot ascunde marea de impostura. E suficient sa amintesc cazul universitatii Spiru Haret, care avea inmatriculati 300.000 de studenti, sau chiar mai multi si care obtineau diplome dupa examene luate in dialog cu calculatorul. Nici la examenul de licenta nu vedeau la fata vreun profesor.
Ion Haiduc: Academia Romana are prin lege indemnizatii/ Stefan Vlaston: Replica la raspunsul Academiei Romane Presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, a declarat, luni, pentru Mediafax ca institutia beneficiaza prin lege de indemnizatii pentru membrii ei, care insa "nu imbogatesc pe nimeni", dupa ce asociatia Edu Cer a solicitat Guvernului eliminarea finantarii de la buget pentru diversele "Academii". Asociatia EDU CER nu contesta legalitatea indemnizatiilor acordate membriilor Academiei Romane, ci moralitatea acordarii lor, in conditiile crizei economice severe si a faptului ca foarte multi tineri cercetatori si profesori nu au slujbe de loc.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie