Burse danceWEB pentru dansatori si coreografi profesionisti Programul de burse danceWEB ofera unui numar de aproape 65 de tineri dansatori si coregrafi profesionisti - in principal din Europa, dar si din tarile non-europene, posibilitatea de a participa intr-un program multinational de formare intensiva.
S-a lansat programul Bursele Cosmote Incepand din acest an, Cosmote Romania ofera anual cinci burse nationale tinerilor ambitiosi si talentati, absolventi ai clasei a XII-a, care au fost admisi intr-o institutie de invatamant superior de stat din Romania, indiferent de profil, la zi, forma fara plata. Cuantumul unei burse este echivalentul in lei a 150 euro/luna, timp de 9 luni (octombrie - iunie) pe an, pe perioada desfasurarii studiilor universitare.
Este sau nu util examenul de admitere in facultate? In ultimii 10-15 ani, pe masura ce universitatile au prins gustul banilor incasati de la studentii ce invata pe locuri cu taxa, examenele de admitere au fost eliminate sau reduse la nivelul unui test de cultura generala, astfel incat invatamantul superior a devenit unul de masa.
Bursa Lideri pentru Romania: Perioada de inscriere se prelungeste cu doua saptamani Lideri pentru Romania vor fi trei tineri cu idei, entuziasm si o propunere concreta de proiect pentru viitorul Romaniei. Pot fi initiative si solutii pentru problemele sociale, politice sau economice ale tarii iar daca proiectul tau pentru tara si potentialul sau de realizare vor convinge membrii juriului, te vei numara printre cei 3 beneficiari ai programului-pilot initiat de Strada32.com, Comunitatea romanilor de pretutindeni in parteneriat cu Fundatia Dinu Patriciu.
Masterand roman la Amsterdam: In Romania, informatia curge intr-un singur sens: de la catedra catre banci, iar bucla nu se inchide niciodata Costin Ionita urmeaza, la Universitatea din Amsterdam, un master in Inteligenta Artificiala, cu o teza de cercetare prin care incearca sa gaseasca metode de a incorpora informatii GIS (Geographical Information Systems), GPS (Global Positioning Systems), si imagini din satelit pentru a obtine modele 3D mai detaliate ale cladirilor.
Calin Juravle, bursier "Orizonturi Deschise": De ce este sistemul universitar olandez deasupra celui romanesc Calin Juravle este castigator al concursului Imagine Cup – Microsoft din 2009 si masterand in Olanda, cu ajutorul unei burse a Fundatiei Dinu Patriciu. Planuieste ca dupa absolvire sa revina in Romania si sa implementeze, impreuna cu doi colegi, proiectul pentru care a fost premiat - o platforma software care sa faciliteze comunicarea intre cetateni si autoritati la nivel de oras
Burse pentru tinerii cu studii post-doctorale Se cauta noi bursieri in randul tinerilor cercetatori cu studii post-doctorale pentru  primul program european privind cercetarea procesului imbatranirii, finantat de catre statele membre partenere in proiectul ERA-AGE - European Research Area on Ageing din cadrul Programului Cadru 6.
Bursa Mummert pentru program de masterat in Germania Fundatia Rochus si Beatrice Mummert ofera burse de studiu pentru mai multi ani tinerilor cu potential managerial din Europa Centrala si de Sud-Est care studiaza in domeniul economic, ingineresc sau al stiintelor naturii. Bursele pentru durata de 2 ani si jumatate se acorda pentru un master de 2 ani la Universitatea din Koln, la Academia Germana de Sport Koln sau la RWTH Aachen si pentru o jumatate de an (semestru) de practica. Programul se desfasoara in cadrul Fundatiei Robert Bosch.
Burse de masterat sau doctorat in Mexic Agentia de Credite si Burse de Studii anunta oferta de burse acordate in baza Programului de cooperare in domeniile culturii, educatiei, tineretului si sportului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite Mexicane pentru anul universitar 2010-2011.
Burse de cercetare pentru cei implicati in proiecte privind domeniul artelor vizuale New Europe College (NEC) anunta concursul pentru bursele de cercetare GE-NEC III pentru universitari/cercetatori din Romania angajati in proiecte privind domeniul artelor vizuale. Acest program va fi axat pe cercetari legate de artele vizuale in Romania in intervalul 1945-2000.
Concurs de burse de master 2010 la Istituto Europeo di Design Orasul meu- este noua tema a concursului international de burse de master organizat de Istituto Europeo di Design in 2010. IED invita persoanele creative din toata lumea sa dezvolte proiecte cu tematica "orasul meu": poate fi vorba despre orasul natal, un oras vizitat si care a devenit ideal dvs, orasul in care v-ati dori sa traiti, un oras care constituie un simbol al evolutiei artistice si culturale, orasul viitorului sau chiar un oras al imaginatiei.
Concurenta acerba din 2011 pentru ​studentii romani din strainatate Incepand din 2011, Comisia Europeana va aloca peste 30 de milioane de euro invatamantului superior din tarile vecine Uniunii Europene si din Rusia. Fondurile sunt destinate modernizarii universitatilor si imbunatatirii tehnicilor de predare din aceste tari. Peste 350 de institutii din tarile venine UE vor putea colabora cu tot atatea institutii de invatamant superior europene, incepand cu 2011, fiind incurajate mobilitatea cadrelor didactice si a studentilor.
Competitie pentru doua burse semestriale de cercetare pentru doctoranzi in domeniul sociologiei New Europe College – Institut de studii avansate – in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti, anunta lansarea unei competitii pentru obtinerea a doua burse semestriale de cercetare pentru doctoranzi in domeniul sociologiei.​
VIDEO Prin Colegiul Nautic Roman, devii ofiter de punte in 2 ani de pregatire (P)Tinerii care vor o cariera in domeniul maritim pot alege din 2 iunie cursurile Colegiul Nautic Roman care le livreaza dupa 2 ani de studii absolvite cu succes un brevet de ofiter de punte maritim. Stelian Cojocaru, Presedintele Asociatiei Colegiul Nautic Roman, a explicat noutatile aduse de aceasta institutie si diferentele fata de sistemul universitar maritim romanesc.
​Programul Erasmus, intre succes si esec. Care este experienta ta ca student Erasmus? Erasmus este un program universitar european construit pentru a permite schimbul de studenti intre tarile comunitare. Daca ne uitam in istoricul sau, putem trage concluzia ca Erasmus reprezinta o initiativa de succes: de la crearea sa in 1987 pana in prezent a permis unor doua milioane de studenti sa invete intr-o alta tara, dintre care 200 000 in perioada 2008 - 2009. Totusi, obiectivele Erasmus sunt departe de a fi atinse. 
Studentii romani de la universitati internationale de top isi prezinta experienta Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza a doua editie a Caravanei LSRS (3 - 8 iunie 2010), ce are ca scop informarea liceenilor si studentilor romani despre oportunitatile de studiu in strainatate la nivel de licenta (undergraduate), de masterat si doctorat (graduate).
Profesorii romani, "sufocati" de numarul mare de studenti Una dintre conditiile obligatorii de indeplinit pentru ca o tara sa poata avea un invatamant de calitate, este aceea ca profesorii sa nu aiba foarte multi elevi pe care sa ii pregateasca. Practic, cu cat raportul elevi-profesori este mai mic, cu atat profesorul poate dedica mai mult timp fiecarui elev in parte.
20 de burse de 15.000 de euro pentru EMBA WU Executive Academy Incep inscrierile pentru al 4-lea program de cursuri Executive MBA al Universitatii din Viena. WU Executive Academy, parte a Universitatii de Economie si Afaceri din Viena, va acorda 20 de burse individuale de merit in valoare de 15.000 de euro fiecare pentru a patra serie a programului de EMBA ce incepe la Bucuresti in aceasta toamna.
410 Stagii pe Bune pentru viitorii profesionisti in IT&C Vesti bune pentru viitorii profesionisti in IT&C din cele mai importante facultati tehnice din tara! Stagii pe Bune pune anul acesta 410 pozitii de stagiu la dispozitia studentilor dornici de a efectua un stagiu in IT&C pe perioada verii. Aflat la cea de-a 6-a editie, programul organizat de catre Asociatia pentru Studenti si Profesionisti in IT&C (ASPI) ofera posibilitatea studentilor si masteranzilor din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara sa se familiarizeze cu mediul si modul de lucru al companiilor si sa-si completeze cunostiintele teoretice cu cele practice in unele din cele mai mari companii de profil din Romania.
Concurs cu burse pentru studenti, lansat de Fundatia Calea Victoriei Fundatia Calea Victoriei scoate la lectie studentii bucuresteni. Materiile de studiu propuse in concursul de burse sunt prezentate in continuare.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie