British Council prezinta documentarul: Atom-The Clash of the Titans, luni, 6 decembrie, ora 19:00, la MTR La sfarsitul anilor 1800, fizicianul Ludwig Eduard Boltzmann elabora o teorie care l-a costat viata: materia nu este divizibila la infinit, ci este compusa din atomi si molecule. A fost un prim pas in incercarea de a raspunde la una din marile intrebari ale omenirii: de ce suntem aici si cum am fost creati?
Campionat de foosball in Bucuresti Intre 7 si 19 decembrie in Letters Bar are loc campionatul dedicat unuia dintre cele mai noi si mai in voga jocuri ale momentului, foosball-ul.  Toti cei pasionati de fotbalul de masa isi pot demonstra indemanarea si talentul in cadrul unui campionat organizat asemenea unuia dedicat sportului rege.​
Proiectii de filme documentare britanice: Beautiful young minds astazi, la ora 19:00, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman In fiecare an, cei mai buni si mai talentati tineri la matematica trec printr-un proces de selectie care implica o serie de tabere, teste si asteptari. Documentarul urmareste un grup de tineri aflati in competitie pentru calificarea la Olimpiada Internationala de Matematica, pentru care au sacrificat ani de studiu si care inseamna pentru ei singura cale catre viitorul profesional pe care si-l doresc. Un film despre cum gandesc si cine sunt mintile exceptionale ale viitorului.​
Festivalul International de Film Experimental Bucuresti EXPIFF 2010 @ Cinema Scala Intre 24 - 28 noiembrie publicul cinefil va avea acces la productii ale cinematografului de avangarda din ultimii ani in cadrul Festivalului International de Film Experimental Bucuresti EXPIFF. EXPIFF este primul festival de film din Romania care promoveaza zona de granita dintre cinema si artele vizuale.
British Council prezinta documentarul "In the Shadow of the Moon" luni, 22 noiembrie, ora 19:00, la MTR La inceputul anilor 60, Statele Unite ale Americii si Uniunea Sovietica se aflau intr-o cursa a intaietatii in privinta trimiterii primilor oameni pe luna. O cursa care a indemnat milioane de americani sa viseze si un grup de astronauti curajosi sa accepte provocarea necunoscutului. Luni, 22 noiembrie, ora 19:00, British Council prezinta, in cadrul British Documentary, la Muzeul Taranului Roman, "In the Shadow of the Moon".​
Generatia Sanatatii si Discovery prezinta documentarul "Atlasul Corpului Uman" Cat de mult iti pasa de sanatatea ta? Stilul de viata si alimentatia sanatoasa ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Pentru ca stim cat de importante sunt aceste elemente in sesiune ori inainte de un examen important, "Miscarea de sanatate 2010" va invita in perioada 15-30 noiembrie 2010 la prima Caravana educationala de film cu teme despre sanatate "Generatia S".
Haideti la "Zilele Filosofiei" Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti organizeaza sambata, 13 noiembrie si duminica, 14 noiembrie, "Zilele Filosofiei", eveniment ce marcheaza aniversarea a 150 de ani de la infiintarea facultatii si Ziua Internationala a Filosofiei.
"I Dance!" - cursuri de dans contemporan organizate de Centrul National al Dansului Centrul National al Dansului organizeaza trei noi module de dans in luna noiembrie: modulul incepatori, condus de Andreea Novac, modulul intermediari, condus de Carmen Cotofana si modulul avansati, condus de Farid Fairuz. Modulele vor contine o serie de 6 intilniri ce se vor desfasura in perioada noiembrie - decembrie 2010.
Toamna aceasta, la Bucuresti, se numara benzile desenate Din 28 octombrie pana pe 21 noiembrie, la Galeria MNAC, in cladirea Teatrului National, se desfasoara Salonul European de Banda Desenata. Programul evenimentelor cuprinde expozitii, ateliere de creatie (de la serigrafie la webcomics), proiectii de filme, lansari de carte, intalniri cu artisti si editori si sesiuni de autografe. Un spatiu special amenajat va fi pus la dispozitia amatorilor dornici sa-si expuna propriile creatii in domeniul benzilor desenate.
Zilele filmului norvegian: o perspectiva asupra noului val din cinematografia norvegiana Ambasada Regala a Norvegiei la Bucuresti, impreuna cu Institutul Cultural Roman, invita cinefilii la Zilele Filmului Norvegian. Evenimentul are loc in Bucuresti, la sediul ICR str. Aleea Alexandru, nr. 38, in perioada 27-29 octombrie.
VIDEO Cronica de concert: Enescu re-Imagined Usile inguste ale lojei 15 din Teatrul Odeon se inchid in urma mea. Patrund intr-o alveola de catifea purpurie, alaturi de doua femei straine care povestesc o patanie turistica in Ungaria. A fost ultimul loc liber gasit la spectacolul "Enescu re-Imagined". Totul e fix asa cum trebuie.
​​FOTOGALERIE Primul roman care a participat la maratonul Polului Nord a terminat si maratonul de la Sydney Andrei Rosu, singurul roman care a alergat in maratonul de la Polul Nord, s-a clasat pe locul 3 la categoria lui de varsta in maratonul Australiei. A alergat 43 de km si a reusit sa termine maratonul in mai putin de 4 ore.
​Universtudent International Festival & Fringe Sibiu 2010 Studentii sunt asteptati la inceputul lunii iulie la Sibiu pentru cea de-a 5-a editie a Universtudent International Festival & Fringe 2010. Evenimentul este dedicat tuturor proiectelor initiate de tineri, dar mai ales de studenti.
​VIDEO Filmul despre Facebook, The Social Network, apare in toamna The Social Network, filmul care povesteste nasterea retelei de socializare Facebook, iese in cinematografe incepand cu luna octombrie 2010. Filmul are la baza cartea The Accidental Billionaire, iar subiectul se concentreaza pe primele 3 luni ale retelei Facebook.
Delta Music Fest 2010 cu Gojira, Blanoz, VRT, Bully Delta Music Fest revine in 2010 cu editia a 4-a a festivalului de muzica electronica, alaturi de Cosmin TRG, The Model, Gojira, Blanoz, VRT, Bully, DJ Limun, Victor M si Dragos Rusu.
Salonul de Fotografie Bucuresti: curs gratuit foto, Foto4ALL - expo cu vanzare, sedinte foto la Fototrend Salonul de Fotografie Bucuresti se deschide peste doar cateva zile, vineri, 11 iunie 2010, la The Ark-Bursa Marfurilor (Calea Rahovei colt cu Uranus). Evenimentul foto intra si in circuitul Noptii Albe a Galeriilor, intr-un weekend plin pentru bucuresteni – avem si Street Delivery pe Arthur Verona. Ce poti face in cele 3 zile ale salonului? Intre altele, poti urma un curs gratuit cu tema Estetica si Tehnologie.
Schimba lumea in 99 de secunde la Sighisoara Film Festival  2010 Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori si Primaria Municipiului Sighisoara organizeaza in perioada 22 – 27 iunie 2010, in pitoreasca Cetate a Sighisoarei, cea de-a doua editie a Sighisoara Film Festival. S-a pregatit un concept care depaseste granitele tarii si aduce in prim plan o Sarbatoare a Filmelor Premiate. Ceea ce a ramas constant este concursul de 99 de secunde ca singura sectiune competitiva a evenimentului si implicarea activa a Microsoft atat in dezbaterile care vor avea loc in Sala Port.ro, Sala de Festivitati a Primariei Sighisoara, cat si in sfera activitatilor care au in vedere tinerii talentati.
Incepe Bienala Bucuresti 2010 A patra editie a Bienalei Bucuresti se deschide astazi cu o conferinta de presa sustinuta de curatorul evenimentului, Felix Vogel, din Germania, cu tema: Handlung. Despre producerea posibilitatilor. Vor sustine prelegeri teoreticieni de prestigiu precum Chantal Mouffe (politolog), Maria Muhle (filozof) ori Vasif Kortun (curator).
Chefest 2010: Student, elibereaza-te! In perioada 13-16 mai 2010, Chefest 2010 ofera in fiecare zi studentilor ocazia la relaxare, socializare si distractie - concert, petreceri, jocuri, concursuri si evenimente organizate in Bucuresti.
Serile Teatrului Studentesc 2010, cu tema Personajul la feminin Serile Teatrului Studentesc au ajuns la editia a XIII-a si se vor desfasura intre 3 si 5 mai la Teatrul Mic din Bucuresti. Tema din 2010 este "Personajul la feminin", iar primele doua zile vor fi destinate concursului.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie